Geokids logo Naar Vuurberg Uitgeverij


[home]
Nieuwe uitgave van De Vuurberg:

de Amsterdamse Fossielenquiz

24 vragen en antwoorden over Amsterdamse fossielen

Cover 'Amsterdamse Fossielenquiz' Allerlei beesten die lang geleden in zeeŽn en oceanen leefden, zoals koralen en schelpdieren, kun je bewonderen in Amsterdamse huizen, stoepen en steegjes.

Test NU je kennis over deze zeebeesten met de Amsterdamse Fossielenquiz. Weet je het antwoord nietÖ geen nood! De antwoorden worden uitgebreid toegelicht op de achterzijde van iedere vraagpagina.

De quiz bestaat uit vier vragen per thema. De thema's zijn:
  • Amsterdamse fossielen
  • geologische tijd
  • vormen in de natuur
  • zeebeesten
  • de bodem van Amsterdam
  • oude & nieuwe soorten
DE MEEST LEERZAME QUIZ OVER ZEEBEESTEN IN DE HOOFDSTAD!
Aanbevolen voor de leeftijd vanaf 7 tot 107 jaar

De Amsterdamse Fossielenquiz is mede tot stand gekomen dankzij een een financiŽle bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en de Stichting Planet Earth Foundation. Realisatie in 2008: het Internationale Jaar van de Planeet Aarde

De Amsterdamse Fossielenquiz wordt in combinatie met de Schatkaart voor Amsterdammertjes verkocht. De Schatkaart voor Amsterdammertjes is ook los verkrijgbaar.

De Amsterdamse Fossielenquiz/Schatkaart voor Amsterdammertjes is te bestellen via deze website en te koop bij de Museumwinkel van het Amsterdams Historisch Museum (Nieuwezijds Voorburgwal), Reisboekhandel Pied ŗ Terre (Overtoom) en boekhandel De Dolfijn (Haarlemmerdijk).

Amsterdamse Fossielenquiz/Schatkaart voor Amsterdammertjes
Combiprijs: 14,95* excl. verzendkosten
QUIZ: 68 pagina's, 300 grams mc gesatineerd
Formaat ca 7 cm x 15 cm
Gebonden met witte of rode spiraal
ISBN 978 90 78648 06 2
SCHATKAART: Posterformaat (40x40 cm), 135 grams glossy
ISBN 978 90 78648 04 8

*Prijswijzigingen voorbehouden

De Vuurberg Geo-educatie
Contactpersoon: Annemieke van Roekel
T +31 (0) 20 620 6123
E avroekel@xs4all.nl
www.vuurberg.nl en www.geokids.nl en www.amsterdamfossils.com


pagina uit quiz pagina uit quiz pagina uit quiz pagina uit quiz pagina uit quiz pagina uit quiz pagina uit quiz pagina uit quiz

Geokids - Amsterdamse Fossielen is een project van De Vuurberg Journalistiek & Geo-educatie © Annemieke van Roekel. Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.
Laatste wijziging: 15 mei 2013
[home] [top] [contact]